Beleggen

beleggingskeuze.jpg

Beleggingsbeleid

Hoe gaat ons pensioenfonds om met beleggen?

Beleggingsplan

  • Het bestuur beslist elk jaar over hoe belegd gaat worden en met welke soorten beleggingen. Dit wordt vastgelegd in het beleggingsplan. Het bestuur kijkt hierbij naar studies en adviezen van diverse adviseurs (ALM-studieAfkorting voor Asset Liability Management. Dit is een studie die inzicht geeft in de toekomstige ontwikkelingen van een pensioenfonds., externe vermogensbeheerders en marktomstandigheden). Daarna voert het bestuur het beleggingsbeleid uit volgens dit plan.

Uitvoering

  • Ons pensioenfonds bepaalt het beleggingsbeleid, maar voert dit beleid niet zelf uit. Dat doet vermogensbeheerder Kempen Capital Management. Deze partij weet veel over beleggen, doet dat voor meer organisaties en kan daardoor kosten besparen. Ons fonds heeft een contract afgesloten met Kempen Capital Management en controleert of alle afspraken worden nagekomen. Kempen Capital Management rapporteert maandelijks aan het bestuur en het verantwoordingsorgaan over de ontwikkeling van de beleggingen. 

Beheersen van risico's

  • Aan beleggen zijn risico's verbonden. Beleggingen kunnen door omstandigheden meer of minder waard worden. Flexsecurity heeft als uitgangspunt dat de risico’s die worden genomen met beleggen, passen bij de kenmerken van de deelnemers. Daarom wordt per regeling en per leeftijdsgroep een verschillend beleid gehanteerd. Uiteraard houdt het fonds de risico’s in de gaten. Hoe dat gebeurt, staat op de pagina Risicomanagement

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.