Wat is er geregeld?

Pluspensioen

reglement.png

Pluspensioen

Het Pluspensioen geldt voor iedereen van 21 jaar of ouder die langer dan 60 weken actief is als flexwerker.

In de Plusregeling zijn deze soorten pensioen voor je geregeld:

Wanneer krijg je ouderdomspensioen?

  • Je pensioen gaat in principe in op de eerste dag van de maand waarin je 67 jaar wordt.

Kan ik eerder met pensioen?

  • Je kunt ervoor kiezen om eerder met pensioen te gaan. Dit kan vanaf je 62ste. Meer informatie vind je op de pagina Eerder met pensioen.

Hoe bouw je pensioen op?

  • Je bouwt pensioen op met een zogenoemde beschikbare premieregeling. Dat werkt zo: je werkgever zet elke 4 weken geld (= beschikbare premie) voor jou opzij. De hoogte van dit bedrag is 12,3% (2024) van de pensioengrondslagJe salaris per uur min de uurfranchise. Over dit deel bouw je pensioen op.. Flexsecurity belegt en spaart met dit geld om je pensioenkapitaal te laten groeien. Als je met pensioen gaat, koop je bij een verzekeraar naar keuze een levenslang pensioen in met je pensioenkapitaal.

Risico

  • Kenmerkend voor een beschikbare premieregeling is dat jij als deelnemer risico loopt. De hoogte van je pensioen op je 67ste hangt namelijk af van de waardeontwikkeling van de beleggingen. Daarnaast worden de tarieven waarvoor jij later een pensioenuitkering kunt aankopen, beïnvloed door de stand van de rente en de levensverwachting. Leveren de beleggingen op de lange termijn minder op dan verwacht? Dan is jouw pensioenkapitaal ook lager. En dan is er dus minder geld beschikbaar voor het aankopen van een pensioenuitkering.

Meer informatie

  • Wil je precies weten wat je regeling inhoudt? Lees dan het volledige pensioenreglement.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.