Verandert je situatie?

Andere baan

waardeoverdracht.png

Andere baan

Begin je voor jezelf of ga je ergens anders werken? Dan stopt je pensioenopbouw bij Flexsecurity.

Met een paar muisklikken weten wat jij kunt doen met jouw opgebouwde pensioen? Ga dan naar onze tool waardeoverdracht, geef antwoord op de vragen en dan laten wij jouw mogelijkheden zien.

Wat er hierna met je pensioen gebeurt, hangt af van hoe hoog jouw opgebouwde pensioen is op het moment dat je uit dienst gaat. Dit bedrag staat op het pensioenoverzicht dat je krijgt als je uit dienst gaat. Je kunt ook inloggen in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers of de landelijke pensioenwebsite www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een actueel overzicht van je pensioen.  

1) Je pensioen ligt onder de afkoopgrens 

 • Het ouderdomspensioen dat je bij ons pensioenfonds hebt opgebouwd tot je uit dienst ging, dragen wij automatisch over naar je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Het gaat dus automatisch met je mee naar je nieuwe baan.

Dit doen we voor jou:

Elk jaar nadat je uit dienst bent gegaan, kijken we of je ergens anders pensioen opbouwt:

 • Als dat zo is, dragen wij je pensioen over. Daar hoef je niets voor te doen. Je ontvangt van ons fonds een brief zodra wij je pensioen overdragen. Je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar meldt hoeveel pensioen je erbij hebt gekregen volgens de pensioenregeling van dat fonds of die verzekeraar.
 • Als je geen pensioen opbouwt via een nieuwe baan, blijft je pensioen bij ons staan en checken wij een jaar later opnieuw of je situatie is veranderd.

2) Je pensioen ligt boven de afkoopgrens 

 • Je houdt recht op het pensioenkapitaal dat je bij ons hebt opgebouwd.
 • Elke 5 jaar krijg je een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van ons. In dit persoonlijke pensioenoverzicht lees je hoeveel pensioenkapitaal je bij Flexsecurity hebt staan. Online is er elk jaar een nieuw pensioenoverzicht voor je beschikbaar. Je kunt dit downloaden vanaf de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers op deze website. Je kunt ook inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. voor een actueel overzicht van je totale pensioen en AOW.

Wat kun je doen?

 • Heb je een baan in loondienst? Dan kun je je pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar. Dat heet waardeoverdracht.

Wij kunnen niet voor jou bepalen of het verstandig is om je pensioenkapitaal mee te nemen of niet. Neem bij je beslissing de volgende overwegingen mee:

 • Wat voor pensioenregeling geldt bij je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar (eindloon- of middelloonregeling, premieovereenkomst)?
 • Wordt het pensioen verhoogd? Zo ja, hoe?
 • Hoe staat het pensioenfonds er financieel voor (dekkingsgraadGraadmeter voor de financiële positie van het pensioenfonds. Een dekkingsgraad van 105 procent betekent dat tegenover iedere euro die aan pensioen uitgekeerd moet worden, € 1,05 in kas zit.)?
 • Welke keuzes heb je binnen je nieuwe pensioenregeling?

Pensioenvergelijker

 • Om te kunnen kiezen wat je het beste kunt doen met je opgebouwde pensioen, kun je de pensioenregelingen vergelijken. De Pensioenvergelijker helpt je daarbij. Download de Pensioenvergelijker (BasisregelingPlusregeling of Payrollregeling) en vul de vragen in.

Aanvragen waardeoverdracht

 • Overweeg je je pensioenkapitaal mee te nemen? Vraag dan een offerte voor waardeoverdracht aan bij je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar. Dit kan drie maanden nadat je uit dienst bent gegaan bij Randstad, Tempo-Team of Yacht.
 • Pas nadat je akkoord bent met de offerte, wordt je pensioenkapitaal overgedragen.
 • De financiële positie van je nieuwe pensioenfonds moet goed zijn, anders is waardeoverdracht niet mogelijk.

3) Je pensioen is lager dan € 2,-

 • Veranderde je van baan na 1 januari 2019 en is je opgebouwd pensioen € 2,- of lager per jaar, dan krijg je dat pensioen niet. Het vervalt aan het fonds. Dat is wettelijk zo bepaald.

Als je je eigen bedrijf start

 • Als je je eigen bedrijf start, dan regel je vanaf nu zelf je pensioen. Je kunt het pensioenkapitaal dat je bij ons hebt opgebouwd niet meenemen.

Meer informatie en direct regelen

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.