Verandert je situatie?

Wat moet je doen als je nieuw in dienst bent?

waardeoverdracht.png

Toetreden

Ben je minimaal 18 jaar oud en in dienst als uitzendkracht? Of ben je een payrollmedewerker van 18 jaar of ouder? Dan ga je nu pensioen opbouwen bij ons. Welkom bij Flexsecurity!

Wat is er geregeld?

Je werkgever heeft samen met de vakbonden een pensioenregeling afgesproken. Wij voeren de pensioenregeling uit.

 • Je hebt recht op een ouderdomspensioen.
 • Afhankelijk van de pensioenregeling die voor jou geldt, kun je recht hebben op (gedeeltelijke) voortzetting van je pensioenopbouw bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.
 • Je partner kan na je overlijden recht hebben op partnerpensioen.
 • Je kinderen hebben recht op wezenpensioen.

Als nieuwe deelnemer ontvang je automatisch een korte samenvatting met informatie over je pensioen.

Wanneer start je pensioenopbouw?

 • Mogelijk wijkt de startdatum van je pensioenopbouw af van de datum waarop je in dienst bent getreden. Dat komt doordat de datums in onze pensioenadministratie zijn afgeleid van de pensioenpremies die wij ontvangen. Deze premies ontvangen wij na 3 maanden.
  Heb je van je werkgever bericht gekregen dat je bent aangemeld bij ons pensioenfonds? Dan duurt het dus ongeveer 3 maanden voordat je van ons de brief ‘Aanvang deelname’ ontvangt. Vanaf dat moment kun je je pensioengegevens inzien in Mijn Pensioencijfers, jouw persoonlijke pensioenomgeving bij ons fonds. Je logt in met je DigiD.

Jouw pensioengegevens op www.mijnpensioenoverzicht.nl worden ongeveer 5 weken na het einde van elk kwartaal bijgewerkt.

Wat moet je doen?

 • Je hoeft niets te doen om pensioen te gaan opbouwen bij Flexsecurity. Je werkgever meldt je aan bij ons.
 • Als deelnemer aan de Basisregeling betaal je zelf geen pensioenpremie. Je werkgever betaalt de volledige premie.
 • Als deelnemer aan de Plusregeling of Payrollpensioenregeling betaal je wel pensioenpremie. Dit houdt je werkgever elke maand automatisch in op je salaris. Hoeveel dat is, kun je zien op je loonstrookje

Wat kun je doen?

 • Heb je via een vorige werkgever al ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kun je dat meenemen naar ons. Dat heet waardeoverdracht.

Er kunnen zich twee situaties voordoen:

1) Je pensioen ligt onder de wettelijke afkoopgrens van € 592,51 (in 2024)

Als je pensioen lager is dan de wettelijke afkoopgrens, dan kan het zo zijn dat je oude pensioenfonds of verzekeraar dit pensioen automatisch overdraagt aan ons. Het gaat dus automatisch met je mee naar je nieuwe baan. Zij maken het geld dan over aan ons fonds en wij voegen het toe aan je pensioen volgens de regels van onze pensioenregeling. Wij sturen je een brief waarin staat hoeveel geld wij hebben ontvangen en hoeveel pensioen je hiervoor krijgt in onze pensioenregeling.

2) Je pensioen ligt boven de wettelijke afkoopgrens van € 592,51 (in 2024)

Als je pensioen hoger is dan de wettelijke afkoopgrens, moet je zelf bepalen of het in jouw situatie verstandig is om je pensioen mee te nemen of niet.

Neem bij je beslissing de volgende overwegingen mee:

 • Wat voor pensioenregeling geldt bij je vorige pensioenfonds of -verzekeraar (eindloon- of middelloonregeling, premieovereenkomst)?
 • Hoe wordt het pensioen verhoogd?
 • Hoe staat het pensioenfonds er financieel voor (dekkingsgraadGraadmeter voor de financiële positie van het pensioenfonds. Een dekkingsgraad van 105 procent betekent dat tegenover iedere euro die aan pensioen uitgekeerd moet worden, € 1,05 in kas zit.)?
 • Welke keuzes heb je binnen je pensioenregeling?

Pensioenvergelijker

 • Om te kunnen kiezen wat je het beste kunt doen met je opgebouwde pensioen, kun je de pensioenregelingen vergelijken. De Pensioenvergelijker helpt je daarbij. Download de Pensioenvergelijker (Basisregeling, Plusregeling of Payrollregeling) en vul de vragen in.

Aanvragen waardeoverdracht

 • Overweeg je om jouw pensioen mee te nemen? Vraag dan waardeoverdracht aan bij Flexsecurity. Doe dit zo snel mogelijk nadat je aan je nieuwe baan bent begonnen. Je vorige pensioenfonds is verplicht om mee te werken aan de waardeoverdracht.
 • Ga naar  Mijn Pensioencijfers  en vul het formulier in. Je ontvangt vervolgens een offerte. Pas nadat je akkoord bent met de offerte, wordt je pensioen overgedragen.

Meer informatie en direct regelen

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.