Hoeveel betaal je?

Hoe werkt het?

Je pensioenregeling bij Flexsecurity is een zogenoemde beschikbare premieregeling. Hierbij werkt de pensioenopbouw als een soort spaarpot. Je werkgever zet elke 4 weken geld (= beschikbare premie) voor jou opzij. Bij het Basispensioen is dat 2,6% (2019) van je bruto loon, bij het Pluspensioen is dat 11,7% (2019) van je pensioengrondslagJe salaris per uur min de uurfranchise. Over dit deel bouw je pensioen op..

Beleggen

Ons fonds koopt met een (groot) deel van de premie participaties op jouw naam in het beleggingsdepot van het fonds. Bij het Basispensioen wordt 4,2% van de pensioengrondslag in het beleggingsdepot gestort. Bij het Pluspensioen is de storting afhankelijk van je leeftijd. Hierbij geldt de onderstaande indeling:

Leeftijd (jaren)

Staffel vanaf 2018 (% van pensioengrondslag)

21-24 4,2
25-29 5,1
30-34 6,3
35-39 7,6
40-44 9,3
45-49 11,4
50-54 13,9
55-59 17,2
60-64 21,3
65-66 25,6

Op de ingangsdatum van je pensioen wissel je de participaties in voor geld. Daarmee moet je vervolgens een pensioenuitkering kopen bij een verzekeraar naar keuze. Je mag dit geld alleen besteden aan pensioen.

Kosten

Flexsecurity maakt kosten bij het omzetten van jouw inleg in participaties en het beheren daarvan. Dit noemen we ook wel uitvoeringskosten. Daarnaast zijn er bij het Pluspensioen kosten voor de risicoverzekeringen. Ons fonds betaalt deze kosten uit het verschil van de beschikbare premie en de gestorte premie.

Risico

Kenmerkend voor een beschikbare premieregeling is dat jij als deelnemer risico loopt. De hoogte van je pensioen op je 67ste hangt namelijk af van de waardeontwikkeling van de beleggingen. Daarnaast worden de tarieven waarvoor jij later een pensioenuitkering kunt aankopen, beïnvloed door de stand van de rente en de levensverwachting. Leveren de beleggingen op de lange termijn minder op dan verwacht? Dan is jouw pensioenkapitaal ook lager. En dan is er dus minder geld beschikbaar voor het aankopen van een pensioenuitkering.

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.