Wat is er geregeld?

reglement.png

Payrollpensioen

Sinds 1 januari 2021 voert Flexsecurity een derde pensioenregeling uit. Naast het al bestaande Basispensioen en Pluspensioen hebben we nu ook het Flexsecurity Payrollpensioen. Op deze pagina lees je meer informatie over voor wie deze pensioenregeling bedoeld is en wat de belangrijkste kenmerken zijn.

Het Payrollpensioen is bedoeld voor payrollwerknemers van Randstad en Tempo-Team. Dat zijn werknemers die in dienst zijn van deze werkgevers en werken bij opdrachtgevers die zelf de werving en selectie voor hun rekening hebben genomen. Randstad en Tempo-Team hebben hun payrollactiviteiten ondergebracht in aparte werkmaatschappijen. Alleen wanneer je in dienst bent van één van onderstaande werkmaatschappijen, kun je deelnemen aan het Payrollpensioen:

 • Randstad Payroll Solutions
 • Tempo-Team Employability
 • Tempo-Team Payroll Services

Let op: Ben je als payrollwerknemer via Tempo-Team of Randstad werkzaam bij de overheid of in het onderwijs, dan kan het zijn dat je pensioen opbouwt bij ABP. Dan is deze informatie niet op jou van toepassing. 

Sinds 1 januari 2021 zijn payrollwerkgevers verplicht om deelname aan de pensioenregeling van de opdrachtgever of een gelijkwaardige eigen pensioenregeling mogelijk te maken. Randstad en Tempo-Team hebben ervoor gekozen om een eigen pensioenregeling in te stellen die op een aantal punten lijkt op het Pluspensioen van Flexsecurity. 

Overeenkomsten met Pluspensioen

 • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premie
 • Deelname vanaf 21 jaar
 • Pensioenleeftijd 67 jaar
 • Beleggingen afgestemd op leeftijdsgroepen
 • Verzekering van nabestaandenpensioen tijdens het dienstverband
 • Verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Verschillen met Pluspensioen

 • Geen leeftijdsafhankelijke premies. In plaats daarvan krijgt iedere deelnemer ongeacht de leeftijd een bijdrage van 16,4% (2024) van de pensioengrondslag als storting in het kapitaal. Voor jongere deelnemers betekent dat een forse verbetering van de regeling, voor deelnemers van 60 jaar en ouder betekent dat een achteruitgang. Om die achteruitgang te compenseren is er een speciale regeling voor iedereen uit die doelgroep die langer dan een jaar deelnemer van Flexsecurity is geweest.
 • De eigen bijdrage aan de pensioenregeling gaat fors omlaag. Voor 1 januari 2021 betaalde je als deelnemer van het Pluspensioen 4% van de pensioengrondslag als bijdrage, dit werd ingehouden op je bruto salaris. In het Payrollpensioen is je eigen bijdrage nog maar 1% van de pensioengrondslag, aanzienlijk minder dus. Dat zal voor de meeste deelnemers leiden tot een hoger netto loon. De bijdrage van de werkgever aan het Payrollpensioen is bijna twee keer zo hoog als die aan het Pluspensioen. Verder zijn er verschillen tussen de onderdelen van het loon die meetellen voor je pensioenopbouw en de hoogte van de franchise (het bedrag waarover je geen pensioen opbouwt).

Je vindt het reglement van het Payrollpensioen met daarin alle bijzonderheden onder Documenten op deze website.

Wat moet je doen?

Alle payrollwerknemers van Randstad en Tempo-Team van 21 jaar en ouder namen voor 1 januari 2021 deel aan het Pluspensioen. Bij de overstap naar het Payrollpensioen is je opgebouwde pensioenkapitaal vanaf januari 2021 automatisch meegenomen naar het Payrollpensioen. Daar hoefde je zelf niets voor te doen. De administratieve verwerking van het Payrollpensioen is begonnen aan het einde van de maand januari 2021. Je ontving in maart 2021 een bevestiging van je overgang naar het Payrollpensioen.

Heb je vragen over de inhoud van het Payrollpensioen, stuur ons dan een e-mail. We proberen die zo snel mogelijk te beantwoorden.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.