Verandert je situatie?

Bijna met pensioen

Je staat op het punt om met pensioen te gaan. Een belangrijk moment waarop je keuzes moet maken over je pensioen.

Je kunt zelf bepalen wanneer je met pensioen gaat:

Laat het ons uiterlijk 3 maanden vooraf weten als je eerder met pensioen wilt gaan. Dit kan door een ondertekende brief naar ons te sturen. Daarna ontvang je van ons een informatieset. Hierin zit een opgave van je pensioenkapitaal.

Klein pensioen?

Is je pensioenkapitaal bij Flexsecurity lager dan de afkoopgrens? Wij kunnen dan binnen 6 maanden na de ingang van je pensioen voorstellen om je pensioen in één keer uit te betalen. Dit heet afkoop. Je kunt zelf bepalen of je hiermee akkoord gaat. Er zijn voor- en nadelen:

Voordeel
Je krijgt de waarde van je pensioen bij ons fonds in één afkoopsom op je bankrekening gestort. Dit kan gunstig zijn als je het geld nu hard nodig hebt of als je verwacht niet lang te leven.

Nadelen

  • Je krijgt straks geen maandelijkse uitkeringen van ons fonds.
  • Het partnerpensioen voor je eventuele (ex-) partner vervalt. Je (ex-) partner ontvangt daardoor geen uitkering mocht je komen te overlijden.
  • Het kan zijn dat je door de afkoopsom andere inkomsten misloopt. Ontvang je bijvoorbeeld een uitkering en/of een toeslag van de Belastingdienst, dan kunnen deze verlaagd worden. Wij raden je aan dit na te vragen bij de instantie die de uitkering of de toeslag betaalt. Wij weten dat niet.

Een pensioenuitkering

Is je pensioenkapitaal bij Flexsecurity hoger dan de afkoopgrens of ga je niet akkoord met de afkoop? Dan moet je voor dat geld een levenslange pensioenuitkering aankopen bij een verzekeraar naar keuze.
Het is niet toegestaan om je pensioenkapitaal ergens anders voor te gebruiken. Dat mag alleen als je gebruikmaakt van de afkoopregeling.

Je ontvangt ruim voor je pensioendatum een brief van pensioenuitvoerder AZL. Hierin wordt gevraagd of je instemt met het verstrekken van jouw informatiegegevens aan Apple Tree. Apple Tree is een onafhankelijke adviseur op het gebied van pensioenen. Flexsecurity mag namelijk geen advies geven bij het kiezen van een verzekeraar. Ga je akkoord met het verstrekken van jouw gegevens? Dan vraagt Apple Tree je 2 maanden voor je pensioendatum per brief om een pensioenuitvoerder te kiezen via Metpensioen.nl. Maak je geen gebruik van deze website, dan helpt Apple Tree je met het verdere proces.

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.