Hoeveel betaal je?

Hoeveel premie?

Voor de opbouw van je pensioenkapitaal in de Basisregeling betaal je geen pensioenpremie. Je werkgever betaalt de volledige premie.
In de Plusregeling betaal je wél pensioenpremie voor de opbouw van je pensioenkapitaal. Je betaalt zelf 1/3 van de premie en je werkgever betaalt 2/3.

Hoeveel?

In de Basisregeling bedraagt de pensioenpremie 2,6% (2019) van je bruto loon.
De pensioenpremie in de Plusregeling is 11,7% (2019) van je pensioengrondslagJe salaris per uur min de uurfranchise. Over dit deel bouw je pensioen op..

Hoe betaal je?

Ben je deelnemer aan de Basisregeling? Dan betaal je zelf geen pensioenpremie. Als deelnemer aan de Plusregeling wordt jouw bijdrage aan de premie automatisch ingehouden op je bruto maandsalaris. Op je loonstrook zie je precies hoeveel je betaalt. Je werkgever maakt jouw bijdrage samen met de bijdrage van de werkgever over aan Flexsecurity.

Kostendekkende premie

De premie die wij ontvangen, moet voldoende zijn om alle kosten voor de pensioenopbouw te dekken. Dat is wettelijk verplicht. We noemen dit ook wel een kostendekkende premie.

Ben je arbeidsongeschikt?

Ben je deelnemer aan de Plusregeling en kun je niet meer werken omdat je (volledig) arbeidsongeschikt bent? Dan bouw je toch pensioen op bij ons fonds. Hiervoor hoef je geen premie te betalen.

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.