Soorten pensioen

partnerpensioen_op_risicobasis.jpg

Bijzonder partnerpensioen

Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan houdt je ex-partner recht op partnerpensioen dat je tijdens je relatie hebt opgebouwd. Zijn of haar deel noemen we ook wel bijzonder partnerpensioen.

Wat is er geregeld?

  • Je ex-partner krijgt dit bijzonder partnerpensioen vanaf het moment dat je overlijdt totdat je ex-partner overlijdt. Hoe hoog het bijzonder partnerpensioen is, hangt af van de hoogte van je pensioenkapitaal toen jullie officieel uit elkaar gingen.
  • Je ex-partner kan ervoor kiezen geen bijzonder partnerpensioen te ontvangen.

Je ex-partner ziet af van bijzonder partnerpensioen

Je ex-partner kan via een verklaring afzien van het bijzonder partnerpensioen. Bijvoorbeeld omdat jullie andere afspraken maken over de verdeling van jullie bezittingen en/of pensioen. Als je ex-partner afziet van bijzonder partnerpensioen, ontvangt hij of zij na je overlijden geen uitkering van ons fonds. Als jij een nieuwe partner krijgt, dan is er voor hem of haar weer een volledig partnerpensioen.

Als je ex-partner niet afziet van het bijzonder partnerpensioen, dan heeft een eventuele nieuwe partner recht op het partnerpensioen minus het bijzonder partnerpensioen van je ex-partner. Het kan zijn dat je nieuwe partner daardoor minder krijgt dan je ex-partner.

Wat moet je doen?

Wanneer je ex-partner afziet van bijzonder partnerpensioen, regel je dat met het formulier Overeenkomst afstand bijzonder partnerpensioen voor de ex-partner. Jij en je ex-partner moeten beiden het formulier ondertekenen!
• Jij kunt alle afspraken aan ons doorgeven via Mijn Pensioencijfers: Direct regelen of
• Je ex-partner stuurt ons het formulier Overeenkomst afstand bijzonder partnerpensioen voor de ex-partner en alle benodigde documenten per e-mail of per post

Als je ex-partner geen handtekening zet, gaat ons fonds uit van de datum waarop één van beiden op het gezamenlijke adres is uitgeschreven bij de gemeente. Neem in dat geval contact op met ons fonds.

Meer informatie

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.