Hoeveel krijg je?

meerofminder_67.png

Eerder met pensioen

Je ouderdomspensioen gaat standaard in op je 67ste. Dat betekent niet dat je tot 67 jaar moet doorwerken. Je kunt ervoor kiezen om eerder met pensioen te gaan. Dit kan bij Flexsecurity vanaf je 62ste. Dit kan echter alleen als je geen pensioen meer opbouwt bij ons fonds op het moment dat je eerder met pensioen wilt gaan.

We benaderen je standaard zes maanden voor je AOW-datum voor de ingang van je pensioen. Wil je eerder met pensioen gaan (vanaf je 62e), dan moet je dat zelf tenminste drie maanden tevoren bij ons aangeven. Je pensioen moet uiterlijk ingaan op je 67e, we bieden geen mogelijkheden om de ingangsdatum van je pensioen uit te stellen.

Hoogte pensioen afhankelijk van pensioenleeftijd

De hoogte van jouw pensioen is onder andere afhankelijk van je leeftijd. Ga je eerder, dan is je pensioen lager omdat je het pensioenkapitaal over een langere periode uitsmeert. Ga je later met pensioen, dan is je uitkering hoger. Bekijk de animatie voor meer uitleg hierover.

Nina heeft de mogelijkheden op een rijtje gezet

Gevolgen voor je pensioen 

  • Als je eerder met pensioen gaat, dan is je inkomen lager.

Dit heeft 3 redenen:

  1. Je ontvangt mogelijk nog geen AOW-pensioen van de overheid.
  2. Je bouwt minder pensioenkapitaal op, omdat je eerder stopt met werken.
  3. Je doet naar verwachting langer met je pensioen, omdat de uitkering eerder ingaat.

Wat moet je doen?

  • Je hoeft niks te doen. Wij benaderen je ruim voor je AOW-gerechtigde leeftijd met de vraag wanneer je met pensioen wilt gaan.
  • Wil je tussen je 62ste en 67ste met pensioen? Laat ons dit dan uiterlijk 3 maanden voor de gewenste pensioendatum schriftelijk weten. Vermeld daarbij de gewenste ingangsdatum van je pensioen.

Wat kun je doen?

  • Voordat je een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wanneer je AOW-pensioen ingaat.

Meer informatie en direct regelen

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.