Nieuws

Onderzoek onder deelnemers Flexsecurity

Pensioenfonds Flexsecurity beheert jouw geld voor later. Hierbij vinden wij het belangrijk om te weten wat de wensen en behoeften zijn van onze deelnemers. Met behulp van het onderzoeksbureau Motivaction International B.V. heeft Flexsecurity in de afgelopen maanden een onderzoek onder de deelnemers gehouden.

Bij dit onderzoek werden de deelnemers gevraagd naar hun mening over actuele onderwerpen als communicatie, risicobereidheid, doorbeleggen na pensioendatum en hoe deelnemers aankijken tegen maatschappelijk verantwoord beleggen. 

Uitkomst onderzoek

Het beeld dat men heeft van Flexsecurity is overwegend positief. De meerderheid heeft het gevoel dat zijn/haar pensioen in goede handen is. Men voelt zich thuis bij Flexsecurity.
Daar zijn wij als pensioenfonds enorm blij mee.

Tegelijkertijd hebben de deelnemers aangegeven meer behoefte te hebben aan persoonlijke informatie. Met name de jonge deelnemers t/m 34 jaar geven aan meer behoefte te hebben aan informatievoorziening. Ondanks dit belangrijke signaal vinden de deelnemers de informatie op de website begrijpelijk en kan men redelijk goed vinden wat men zoekt.  Jongere deelnemers zijn met name geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden om contact te onderhouden, zoals bijvoorbeeld online chatten met de klantenservice of deelname aan webinars.

Voor wat betreft de informatievoorziening hebben de deelnemers aangegeven dat het pensioenfonds nog wel kan verbeteren. Enerzijds is er meer behoefte in meer inzicht in de persoonlijke pensioensituatie; hoe wordt mijn pensioen opgebouwd en hoe hoog zal mijn uitkering naar verwachting zijn als ik met pensioen ga? Daarnaast wil men ook meer informatie over de financiële situatie van het pensioenfonds, de wijze waarop wordt belegd en de risico’s die daarbij komen kijken.

Daarnaast heeft men aangegeven dat men het belangrijk vindt dat het pensioenfonds op maatschappelijk verantwoorde wijze belegt, maar dit moet niet ten koste gaan van het eigen pensioen. De deelnemers vinden het vooral belangrijk dat er niet belegd wordt in wapens of kinderarbeid. Ook beleggingen in fossiele brandstoffen worden kritisch benaderd. Er is een voorkeur voor beleggingen in Nederlandse bedrijven, hypotheken, infrastructuur en alternatieve energie.

Wat gaan we met de uitkomsten doen?

Ten eerste willen wij iedereen die heeft meegewerkt aan het onderzoek bedanken voor hun deelname. Deze informatie is voor ons zeer belangrijk. Wij streven naar optimale tevredenheid van al onze deelnemers. En deze uitkomsten kunnen ons daarbij helpen. De uitkomsten geven een duidelijke richting aan het beeld van wat belangrijk is voor onze deelnemers. 

Over het algemeen zien we dat we nog een slag kunnen maken met betrekking tot de communicatie met onze deelnemers. We vinden het als fonds heel belangrijk dat je over alle informatie beschikt die voor jou als deelnemer relevant zijn. We nemen de bevindingen mee bij het opstellen van het communicatiebeleid voor de komende jaren.

Verder vinden we het belangrijk om de informatie over het beleggingsbeleid duidelijker te maken. Hiermee moeten we inzichtelijk maken waarom we als pensioenfonds het geld beleggen tegen acceptabele risico’s om het geld van de deelnemer veilig te laten groeien tot een pensioen voor later.
Maar ook willen we meer informatie verschaffen over thema’s als maatschappelijk beleggen en waarom wij beleggen in Nederlandse hypotheken.

Volg deze website om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

 

 

 

 

 

 

 


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.