Nieuws

Beleggingsresultaten 2023

Iedere maand beleggen wij jouw premie. Zo zorgen wij dat jij een zo goed mogelijk pensioen kan inkopen. We vertellen je graag hoe onze beleggingen het vorig jaar hebben gedaan. Daarnaast vertellen we je over de pensioeninkoop in 2023.

Goed om te weten: jouw pensioenpremie wordt belegd via Lifecycle-beleggen. Lifecycle-beleggen is een vorm van beleggen waarbij de hoeveelheid risico wordt afgebouwd als je ouder wordt. Er wordt dus minder risicovol belegd als je dichterbij je pensioendatum komt. 

Rendement vierde kwartaal 2023

In het vierde kwartaal was het rendement voor alle leeftijdsgroepen positief. Voor de jongste deelnemers was het rendement 5,7% en voor de oudste leeftijdsgroep 9,5%. Bijna alle beleggingscategorieën in het derde kwartaal van 2023 hebben een positief rendement behaald. Alleen de categorie vastgoed deed het niet zo goed.

Rendement in heel 2023

Het rendement voor alle leeftijdsgroepen is in 2023 positief geweest. De oudste leeftijdsgroep heeft een rendement behaald van 7,5% en de jongste leeftijdsgroep zelfs 10,7%. Ook hier zien we hetzelfde als in het vierde kwartaal: alleen de categorie vastgoed heeft een negatief rendement behaald. Alle overige categorieën hebben het goed gedaan.

Pensioeninkoop

Positieve beleggingsrendementen zorgen voor een hoger pensioenkapitaal. Negatieve beleggingsrendementen voor een lager pensioenkapitaal. Maar, voor deelnemers die bijna pensioen gaan inkopen, gaat het niet alleen om de hoogte van het pensioenkapitaal. De rente speelt namelijk ook een grote rol. Want hoe hoger de rente, hoe minder pensioenkapitaal je nodig hebt voor elke euro in te kopen pensioen. 

Goed nieuws: over heel 2023 gezien is het in te kopen pensioen toegenomen. Dat betekent dat er voor elke euro opgebouwd pensioenkapitaal meer pensioen kon worden ingekocht.

Lees meer over hoe wij beleggen


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.