Nieuws

Bouw je als uitzendkracht genoeg pensioen op?

Als uitzendkracht ben je vaak maar kort in dienst. En als je jong bent is de premie die je inlegt voor je pensioen best laag. Je pensioenbedrag kan klein zijn. Heb jij later genoeg pensioen?

Als uitzendkracht is de kans groot dat je maar kort in dienst bent. Daarnaast is de pensioenpremie vrij laag, vooral als je nog jong bent of kort in dienst bij jouw werkgever. Dit samen heeft invloed op je pensioen, want je legt maar kort een lage premie in.

Verbeteringen in de pensioenregeling

Gelukkig praten werkgevers en werknemers in de uitzendsector op dit moment over verbeteringen in de pensioenregeling voor uitzendkrachten. Dat moet binnen enkele jaren leiden tot hogere pensioenen voor alle uitzendkrachten. En dus ook voor jou. Maar tot het zover is, is het belangrijk om te kijken of jij wel genoeg pensioen opbouwt. We leggen je graag uit hoe je dat doet.

Check je pensioen

Weet jij hoeveel pensioen je bij Pensioenfonds Flexsecurity kunt verwachten? En belangrijker nog: vind je dit genoeg? Doe de pensioencheck en bepaal daarna zelf of je het genoeg vindt.

Mijn Pensioencijfers: jouw persoonlijke omgeving

In Mijn Pensioencijfers zie je de opbouw van je pensioen en hoeveel je later kunt verwachten. Dit staat ook op je  Uniform pensioen overzicht (UPO) die je ook in Mijn Pensioencijfers ziet staan.

Tips voor je persoonlijke pensioensituatie

Tenslotte is er nog de tool ‘Wat kun je doen voor je pensioen van Wijzer in geldzaken. Je krijgt dan binnen een paar minuten tips voor jouw persoonlijke situatie.

Vragen

Heb je na het bekijken van je pensioen vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.