Nieuws

Pensioenmythe: mijn pensioenpotje kan leegraken

Volgens de vernieuwde pensioenregels hebben pensioenfondsen potjes voor pensioen. Ook voor jouw pensioen. Ben je bang dat het pensioenpotje kan leegraken? Dat is niet het geval. Met het door jou opgebouwde pensioenpotje kun je later jouw pensioen aankopen.

Genoeg geld in kas 

Iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond, krijgt vanaf een bepaalde leeftijd een basispensioen: AOW. Hier hoef je niets voor te doen. Daarnaast bouw je pensioen op bij ons fonds of bouwde je in het verleden pensioen op. Hiervoor leggen of legden jij en jouw werkgever geld in. Wij beleggen dit geld. We zorgen er samen voor dat er voor jou op jouw pensioendatum een pensioenpotje is waarmee je een pensioenuitkering kunt aankopen. Het potje voor jouw pensioen kan dus nooit ‘leegraken’.

Wat gebeurt er met de premie?

In de nieuwe pensioenregeling zie je beter wat er met de premie gebeurt. Vooral nadat die belegd is. Het pensioen dat je kunt verwachten op basis van jouw persoonlijke pensioenpotje weten we niet. Van te voren geven wij geschatte bedragen op.

Uw pensioen beweegt, maar niet teveel

We verwachten dat de pensioenen vaker én eerder omhoog en omlaag gaan dan nu het geval is. Bovendien kunnen sommige regels ervoor zorgen dat de bewegingen niet te groot worden. De bewegingen worden ook kleiner als je ouder wordt. Hoe dichter je bij jouw pensioen komt, hoe preciezer je ziet hoeveel geld je kunt verwachten.

Ook pensioen voor de generaties na ons

Kortom: met de vernieuwde pensioenregels zie je duidelijker wat de opbouw is van jouw pensioen. Je pensioen kan sneller omhoog gaan als het goed gaat met de economie. En we zorgen ervoor dat de generaties na ons ook pensioen kunnen opbouwen en een pensioenregeling hebben.

Meer informatie over de vernieuwde pensioenregels

Op de pagina De toekomst van jouw pensioen leest u meer over de vernieuwde pensioenregels en ons fonds.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.