Hoe bouw je pensioen op?

Pluspensioenregeling

drie_pijlers.png

Je bouwt op drie manieren pensioen op:

A. AOW: dit pensioen krijg je van de overheid als je in Nederland gewoond of gewerkt hebt. Op www.svb.nl lees je meer over de AOW.
B. Pensioenkapitaal dat je opbouwt in de Plusregeling bij Flexsecurity. Je bouwt dit pensioenkapitaal op via je werkgever. Hierover gaat dit Pensioen 1-2-3.
C. Pensioen dat je zelf regelt. Bijvoorbeeld met een lijfrente of banksparen.

premie.png

Elke maand wordt premie gestort op jouw naam in het beleggingsdepot van het fonds. Het stortingspercentage van de premie is afhankelijk van je leeftijd. Deze premies en de hierop behaalde rendementen vormen een pensioenkapitaal. Met dit kapitaal koop je op je pensioendatum een ouderdoms- en partnerpensioen. Dit noemen we een beschikbare premieregeling.

opbouw.png

De beschikbare premie wordt vastgesteld over een deel van je bruto uurloon. Dat gaat niet over je hele loon. We houden namelijk al rekening met de AOW. Het deel van je loon waarover geen beschikbare premie wordt vastgesteld, heet het drempelbedrag, ook wel 'franchise' genoemd. De franchise in 2021 is € 7,01per uur. Over je bruto uurloon min deze franchise wordt de beschikbare premie vastgesteld.

premieverdeling_beide_67.png Voor de opbouw van je pensioenkapitaal in de Plusregeling betaalt de werkgever 2/3 van de premie en je betaalt zelf 1/3 van de premie.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.