Nieuws

Pensioen3Daagse: tijd om je pensioen te checken

De Pensioen3Daagse vindt dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 2 november. Tijdens deze 3 dagen kom je meer te weten over je pensioen, waar je informatie vindt over je pensioen en je financiële planning in het algemeen. Want als je nú weet hoeveel pensioen er voor je is, kom je straks niet voor verrassingen te staan.

Tijdens de Pensioen3Daagse zijn er in het hele land verschillende activiteiten die te maken hebben met pensioen. Denk daarbij aan een pensioenlunch of een pensioenspreekuur. Het platform Wijzer in Geldzaken is de centrale organisator van de Pensioen3Daagse en houdt een lijst bij van activiteiten bij jou in de buurt.

Extra aandacht

Dit jaar is er tijdens de Pensioen3Daagse extra aandacht voor scheiden en pensioen. Aanleiding is dat veel mensen de impact onderschatten van een scheiding op het pensioen. Ook is er meer informatie over financiële planning in het algemeen.

Wat moet je doen voor je pensioen?

Wat je moet doen voor je pensioen, hangt af van je persoonlijke situatie. Wijzer in Geldzaken heeft een pensioentool ontwikkeld om je op weg te helpen. Deze pensioentool (Wat moet ik doen voor mijn pensioen?) wordt ieder jaar vernieuwd naar aanleiding van (eventuele) wijzigingen in het beleid van de overheid. Je beantwoordt enkele eenvoudige vragen over je persoonlijke situatie. Vervolgens krijg je een gepersonaliseerde lijst met aandachtspunten en pensioentips.

Meer informatie

Heb je vragen over je pensioen bij ons pensioenfonds? Doe de pensioencheck. Of neem contact met ons op. Onze medewerkers kennen je pensioenregeling en helpen je graag. Je kunt uiteraard ook een van de vele bijeenkomsten en activiteiten bezoeken tijdens de Pensioen3Daagse.