Bijna met pensioen

Een pensioenuitkering aankopen

Een pensioenuitkering aankopen

  • Is je pensioenkapitaal bij Flexsecurity hoger dan de afkoopgrens of ga je niet akkoord met de afkoop? Dan moet je voor dat geld een levenslange pensioenuitkering aankopen bij een verzekeraar naar keuze.
  • Het is niet toegestaan om je pensioenkapitaal ergens anders voor te gebruiken. Dat mag alleen als je gebruikmaakt van de afkoopregeling.

Hoe werkt het?

  • Je ontvangt ruim voor je pensioendatum een brief van pensioenuitvoerder AZL. Hierin wordt gevraagd of je instemt met het verstrekken van jouw informatiegegevens aan Apple Tree. Apple Tree is een onafhankelijke adviseur op het gebied van pensioenen. Flexsecurity mag namelijk geen advies geven bij het kiezen van een verzekeraar. Ga je akkoord met het verstrekken van jouw gegevens? Dan vraagt Apple Tree je 2 maanden voor je pensioendatum per brief om een pensioenuitvoerder te kiezen via Metpensioen.nl. Maak je geen gebruik van deze website, dan helpt Apple Tree je met het verdere proces.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.