Bijna met pensioen

Jouw pensioenkapitaal

Jouw pensioenkapitaal

Je hebt bij Flexsecurity een pensioenkapitaal opgebouwd. Als je met pensioen gaat, koop je van dit kapitaal een vaste of een variabele uitkering bij een verzekeraar. Hoeveel pensioen je hiervoor kunt kopen, hangt af van je persoonlijke situatie:

  1. Het moment waarop je met pensioen gaat
    Naarmate je pensioendatum nadert, bouwen wij het risico in jouw beleggingsportefeuille af. Zo voorkomen we dat je pensioenkapitaal vlak voor je pensioen veel minder waard wordt. Sta je vlak voor je pensioen? Dan is het risico in jouw pensioenkapitaal grotendeels afgebouwd. De plotselinge daling van de financiële markten is dan minder groot. Duurt het nog lang voordat je pensioen ingaat? Dan kan de waarde van je pensioenkapitaal ook weer toenemen.

  2. Je keuze voor een stabiel of variabel pensioen
    Als je 57 jaar of ouder bent kun je kiezen om je beleggingen aan te passen. Je kunt risicovoller beleggen om op je pensioendatum een variabel pensioen aan te kopen. Als het goed gaat, groeit je pensioenkapitaal sneller. Gaat het slecht, dan kan de waarde van je pensioenkapitaal dalen.

Als je niet hebt gekozen voor beleggen voor een variabel pensioen, dan wordt het beleggingsrisico stapsgewijs afgebouwd als je pensioendatum nadert. Je hebt dan minder last van schommelingen op de financiële markten.

Meer informatie en direct regelen

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.