Bijna met pensioen

Jouw pensioenkapitaal, wat kun je ermee doen?

ouderdomspensioen_67.png

Pensioenkapitaal

Je pensioenkapitaal heb je opgebouwd bij Flexsecurity. De hoogte van het bedrag bepaalt wat je ermee kan doen.

Onder de afkoopgrens

Is jouw pensioenkapitaal onder de afkoopgrens? Dan kom je in aanmerking voor afkoop als je met pensioen gaat. Hoe dit gaat, zie je in de video op de pagina ‘Bijna met pensioen’.  

Boven de afkoopgrens of je wilt geen afkoop

Is je pensioenkapitaal hoger dan de afkoopgrens of ga je niet akkoord met afkoop? Dan koop je voor je pensioenkapitaal een levenslange pensioenuitkering aan bij een verzekeraar naar eigen keuze. Flexsecurity keert zelf geen pensioenen uit. Je kiest zelf of je van de verzekeraar een vaste of variabele pensioenuitkering wilt ontvangen. Hoeveel pensioen je van jouw opgebouwde kapitaal kunt kopen, hangt af van je persoonlijke situatie en de keuzes die je maakt.

Als je een pensioenkapitaal onder de afkoopgrens hebt zullen er weinig verzekeraars bereid zijn om een levenslange pensioenuitkering te verstrekken. Er valt dan dus weinig te kiezen. We raden daarom aan om een pensioenkapitaal onder de afkoopgrens af te laten kopen.

Besteding van je pensioenkapitaal

Het is niet toegestaan om je pensioenkapitaal ergens anders voor te gebruiken. Dat mag alleen als je een pensioenkapitaal onder de afkoopgrens hebt en gebruikmaakt van de afkoopregeling.

Meer informatie en direct regelen

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.