Bijna met pensioen

Je kunt verschillende keuzes maken met jouw pensioenkapitaal

keuze.png

Keuzemogelijkheden

Het draait in het leven vaak om keuzes maken. Ook bij de aankoop van jouw pensioen heb je keuzes. Deze keuzes maak je bij de verzekeraar waar je je pensioenuitkering aankoopt. Je kunt keuzes maken over de manier van beleggen, de hoogte van de uitkering en of je partnerpensioen wil meeverzekeren. 

De mate waarin we blijven beleggen met jouw pensioen

Op je 57ste kreeg je de keuze om je beleggingen af te bouwen (gericht op aankoop van een vast pensioen) of niet af te bouwen (gericht op aankoop van een variabel pensioen). Deze keuze was een voorlopige keuze omdat je toen nog niet echt met pensioen ging. Nu is dit wel - bijna - het geval en maak je een definitieve keuze. Je kunt kiezen uit gegarandeerd vast pensioen of variabel pensioen. Lees hier meer over deze keuze. 

Hoog - Laag uitkering

Heb je graag bij aanvang van jouw pensioen een hogere uitkering en later een lagere? Dat kan. Je kunt er voor kiezen om de eerste 5 of 10 jaar een hogere uitkering te krijgen en daarna een lagere. Je kiest daarmee dus voor een andere verdeling in de uitkering van je pensioen. Hoe jouw pensioen er uitziet met deze keuze zie je in de rekentool.

Meeverzekeren van partnerpensioen

Je kunt ervoor kiezen om een deel van je pensioenkapitaal te gebruiken voor de aankoop van een partnerpensioen. In dat geval ontvangt je partner na jouw overlijden een partnerpensioenuitkering tot je partner zelf komt te overlijden. Dit is aan te raden als jouw partner niet zelfstandig in het eigen levensonderhoud kan voorzien.

Wil je meer inzicht krijgen in jouw pensioenkeuzes en weten waar je verder rekening mee moet houden? Bijvoorbeeld bij uw belastingaangifte of toeslagen? Bekijk dan de handige tool Geldplan Bijna pensioen (Nibud).

 

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.