Wanneer moet je in actie komen?

Als je uit elkaar gaat

scheiden.png

Als je gaat scheiden of geregistreerd partnerschap beëindigt, dan heeft je partner recht op de helft van het pensioen dat je tijdens je huwelijk of geregistreerd partnerschap opbouwde. Het kan zijn dat je daar afwijkende afspraken over maakte. Deze staan dan in je echtscheidingsconvenant. Geef deze afspraken binnen 2 jaar aan ons door. Dit doe je door een kopie van het echtscheidingsconvenant op te sturen. Ontvangen wij binnen 2 jaar geen echtscheidingsconvenant? Dan verdelen wij je pensioen standaard. Je ex-partner krijgt dan een eigen pensioen.

Je ex-partner heeft ook recht op het partnerpensioen dat je opbouwde tot de datum van echtscheiding of de beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Voor het recht op het partnerpensioen hoef je niets te doen. Tenzij je ex-partner afstand doet van het recht, dan moet je het pensioenfonds wel informeren. Maak dan goede afspraken bij de scheiding en leg dit vast in een convenant of een notariële akte. Stuur dat aan ons op.

reglement.png

Meer informatie

Meer informatie over onze pensioenregeling vind je in het pensioenreglement. Of ga naar de documentenpagina.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.