Nieuws

Waarom nu iets doen als het ook later kan?

Flexsecurity is een pensioenfonds met veel jonge deelnemers. Om een beeld te krijgen van hoe we onze communicatie beter kunnen laten aansluiten op de informatiebehoefte van deze groep, heeft stagiaire Natascha Bom hier onderzoek naar gedaan. We spraken Edmund Hammen, bestuurder namens de deelnemers bij Flexsecurity, over de uitkomsten van het onderzoek. 

Hoe bereiken wij jóu? 

Wat blijkt: jonge mensen zien pensioen nog altijd als een ingewikkeld onderwerp. Als je jong bent wil je nog niet bezig zijn met pensioen: ‘Pensioen, dat is toch iets voor later! Waarom zou ik nu iets doen als het ook later kan?’ Edmund vertelt: “Deelnemers van Pensioenfonds Flexsecurity zijn gemiddeld 39 jaar oud. Dit betekent dat een heel groot deel van hen jonger is dan 40. Uit onderzoek blijkt, dat er relatief weinig verschil is tussen de manier waarop deelnemers tussen de 40 en 67 jaar aangesproken willen worden en hoe zij naar informatie over pensioen zoeken. Iedereen in die groep, hoe oud ook, herkent zichzelf in een 40-jarige. Voor de groep jongere deelnemers is dit anders. Die hebben een andere stijl van communiceren en behoefte aan andere informatie. Hoe we die informatie dan het beste kunnen aanbieden, dat is wat wij graag wilden weten!”

Keep it simple

“We communiceren bij Flexsecurity zoveel mogelijk digitaal. Onze website staat hierbij altijd centraal. Daar kun je alles terugvinden van en over je pensioen. Natuurlijk proberen we het leuker te maken om je te verdiepen in pensioen. We willen onze informatie zo relevant en begrijpelijk mogelijk maken. Daarom zijn we bijvoorbeeld begonnen met video’s, waarin we dingen uitleggen over je pensioen. Verderop in deze nieuwsbrief vind je een voorbeeld. Bekijk ze alle vier!”

Een app voor je pensioen

“Uit het onderzoek van Natascha blijkt dat een app met informatie over het eigen pensioen één van de middelen is waarmee Flexsecurity zijn communicatie met de jongere doelgroep (21-40 jaar) kan verbeteren. Daar willen we natuurlijk aan tegemoet komen. Zou het niet handig zijn als je in één oogopslag een overzicht zou hebben van je pensioen? Net zoals je je banksaldo checkt, kun je dan de opbouw van je pensioen bijhouden. Of dat je via de app handige pensioeninformatie ontvangt. Maar ook door meer kennis over pensioen te krijgen door mee te doen aan een quiz via de app. In een tijd waarin iedereen de hele dag met z’n telefoon in de weer is, is dat natuurlijk dé perfecte manier om ook jongere deelnemers te betrekken bij hun pensioen.”

Met een beetje geluk lanceren we de app al over een goed jaar

Of en wanneer de pensioen-app gelanceerd gaat worden is nu nog niet zeker. “We kijken natuurlijk naar het hele plaatje, de app is daar een onderdeel van. Door het onderzoek van Natascha weten we dat een app een goeie manier kan zijn om met name ook onze jonge deelnemers te bereiken. Voor we verder gaan, bekijken we welke informatie we allemaal via zo’n app kunnen gaan aanbieden. Ook onderzoeken we wat het ontwikkelen van zo’n app gaat kosten. En als het allemaal niet te duur wordt, gaan we zeker door met dit project.” Wanneer we deze app dan kunnen verwachten? “Met een beetje geluk lanceren we die al over een goed jaar!”

Waarom? Omdat je straks ook nog leuk wilt leven!

Om nog even terug te komen op de interessante vraag aan het begin van dit interview. ‘Waarom nu iets doen dat ook later kan?’ Edmund: “Omdat de keuzes die je nú maakt, invloed hebben op je pensioen straks. Je kunt zeker als je jong bent, nu nog zelf bijsturen om ervoor te zorgen dat je straks een leuk leven kunt leiden. En wist je bijvoorbeeld dat je ook pensioen opbouwt  als je arbeidsongeschikt wordt? Het kan iedereen overkomen. Dus ga niet zitten wachten totdat we een app hebben ontwikkeld, maar kijk ook nu al af en toe hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en denk na of het misschien handig is om extra te sparen!”


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.