Nieuws

Wat als het mee- of tegenzit?

Wat gebeurt er met je pensioen als het langere tijd economisch goed of juist heel slecht gaat? Die inschatting zie je vanaf dit jaar voor het eerst op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Sinds eind vorig jaar was dit al zichtbaar op mijnpensioenoverzicht.nl.

Je ziet op je UPO een inschatting van je pensioen als er in de toekomst mee- of tegenvallers zijn. Dit is weergegeven in een afbeelding met drie pijlen, die samen vanuit één punt starten. Het onderste bedrag is het pensioen op basis van het kapitaal dat je tot nu toe bij ons fonds hebt opgebouwd. De bovenste drie zijn een inschatting van het pensioen waarop je lijkt te gaan uitkomen in verschillende situaties:

  • Het verwachte eindresultaat
    Dit zie je in het midden bovenaan. Dit is het pensioen waar je op je pensioendatum op uit lijkt te komen. Er is op dit moment 50% kans dat je pensioen lager uitvalt en 50% kans dat je pensioen hoger uitvalt dan dit bedrag.

  • Als het meezit
    Bij de rechter pijl zie je het bedrag waar je op uit lijkt te komen als het economisch erg meezit. De kans is op dit moment klein (5%) dat je uitkomt op een hoger bedrag dan het rechter bedrag.

  • Als het tegenzit
    Bij de linker pijl zie je het bedrag waar je op uit lijkt te komen als het economisch gezien veel slechter gaat dan verwacht. De kans is op dit moment ook klein (5%) dat je uitkomt op een lager bedrag dan het linker bedrag.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Als je inlogt op mijnpensioenoverzicht.nl zie je ook een inschatting van je pensioen in drie scenario’s. Deze inschatting is gebaseerd op je totale pensioen, dus ook je pensioen van eventuele andere pensioenfondsen en inclusief de AOW.

Meer lezen?

Op onze website lees je meer informatie over de inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit. Lees ook de veelgestelde vragen hierover. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 9:00 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.