Nieuws

In welk land kunt u het beste van uw pensioen genieten?

Nederland is een welvarend land en de gemiddelde Nederlander woont hier graag. Maar u hoeft hier natuurlijk niet te blijven. In televisieprogramma’s als ‘Ik Vertrek’ kunt u de belevenissen en ervaringen zien van Nederlanders die in het buitenland gaan wonen en werken.

Ook als u stopt met werken en met pensioen gaat, kunt u deze stap wagen. U kunt uw AOW en pensioen namelijk ook in het buitenland ontvangen.

Wat zijn dan prettige landen om te wonen?

Het Amerikaanse blad International Living heeft de beste landen geselecteerd om van uw pensioen te genieten. Bij de beoordeling keek de redactie (vanuit Amerikaans perspectief, dat wel) onder meer naar klimaat, lokale cultuur, betrouwbare overheid, kosten van levensonderhoud en gezondheidszorg. Dit is de top 5:

  1. Portugal
  2. Panama
  3. Costa Rica
  4. Mexico
  5. Colombia

Vakantielanden Spanje en Frankrijk staan op plaats 8 en 9. Nederland komt niet voor in de top 10.

Meer informatie

Behalve pensioen van ons fonds ontvangt u ook AOW van de overheid als u in Nederland hebt gewoond en/of gewerkt. Op de website van de SVB vindt u meer informatie over wat dit betekent voor uw AOW.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 9:00 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.