Nieuws

10% van je pensioen in één keer in de hand?

Minister Koolmees bereidt hiervoor een wet voor. Die is waarschijnlijk ergens in de loop van volgend jaar klaar. Details zijn nog niet bekend, maar sociale partners (werkgevers en werknemers) staan achter dit plan. Het is dus ook nog niet bekend of alle pensioenfondsen straks deze keuze gaan aanbieden.

Hoeveel geld kun je straks opnemen?

Dat hangt af van hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Stel je hebt een pensioenkapitaal opgebouwd van € 100.000,-, dan kun je daarvan op je pensioendatum maximaal € 10.000,- opnemen. Hierover moet je dan wel nog belasting betalen. De maandelijkse uitkering van je pensioen gaat daarna de rest van je leven omlaag.

Wat kun je met het geld doen?

Je kunt met dit geld doen wat je wilt: hypotheek aflossen, vakantiereis maken, boot kopen, etc. Belangrijk is dat je pensioen niet te veel omlaag gaat, zodat je na de opname van dit bedrag nog kunt rondkomen van je pensioen. Eenmaal opgenomen pensioengeld kun je niet meer terug stoppen bij je pensioen.

Ben je met pensioen?

Als je pensioen is ingegaan, staat je pensioen vast. Het is dan niet meer mogelijk om een deel van je pensioen op te nemen.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 9:00 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.