‘Pensioen meenemen of niet?’ Fatima gebruikte de tool waardeoverdracht

Wij gingen met Fatima in gesprek over het meenemen van haar bij Flexsecurity opgebouwde pensioen naar een nieuwe werkgever.

Fatima werkte de afgelopen twee jaar als uitzendkracht op een administratiekantoor. Daar is ze net gestopt met werken, dat komt privé net wat handiger uit. Over een half jaar gaat ze solliciteren en hoopt ze weer snel aan de slag te zijn. Dat is het plan. In haar uitzendtijd bouwde ze pensioen op. Op de website vond ze alle informatie. Met de tool waardeoverdracht ontdekte ze wat er met haar opgebouwde pensioenkapitaal gebeurt.

 

‘Een video-boodschap geeft uitleg’

Fatima: ‘Op de website van Flexsecurity zag ik de video waarin een bestuurder van Flexsecurity uitleg geeft over uit dienst gaan. In die video kwam duidelijk naar voren dat de hoogte van mijn opgebouwde pensioenkapitaal bepaalt wat er gebeurt met mijn opgebouwde pensioen. Ook mijn leeftijd is hier van invloed op.’

‘Binnen een paar klikken antwoord’

‘Na het bekijken van de video, vulde ik de tool waardeoverdracht in. Eerst mijn leeftijd, toen de hoogte van mijn opgebouwde pensioenkapitaal. Deze wist ik niet, dus logde ik in bij ‘Mijn Pensioencijfers’, daar vond ik het bedrag snel terug. Na het invullen van deze gegevens kwam ik op de pagina met wat er met mijn pensioenkapitaal gebeurt. Fijn om te weten dat het goed geregeld is, ook als ik over een tijdje weer aan het werk ben. Als ik bij mijn nieuwe werkgever ook pensioen opbouw, wordt mijn pensioen door Flexsecurity namelijk automatisch overgedragen. Ik hoef daar zelf geen actie voor te ondernemen.’

Ontdek wat voor jou geldt: Meenemen of laten staan?

  1. Wil je meer uitleg? Bekijk dan deze video
  2. De hoogte van jouw pensioenkapitaal zie je in ‘Mijn Pensioencijfers’. Log in met je DigiD.
  3. Vul de tool waardeoverdracht in

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.