Nieuws

‘Bedrag ineens’ weer uitgesteld

Medio 2022 werd de mogelijkheid om een deel van het pensioen in één keer op te nemen (‘bedrag  ineens’) tot 1 juli 2023 uitgesteld.

Onze verwachting was dat ook die datum niet zou worden gehaald. Daarom hebben we in eerste instantie even gewacht met het versturen van de zogenaamde pensioneringsbrieven. Nu blijkt dat ook de ingangsdatum van 1 juli 2023 inderdaad niet wordt gehaald. De nieuwe ingangsdatum van bedrag ineens is voorlopig 1 januari 2024.

Wat betekent dit voor jou?

Je kunt natuurlijk gewoon in 2023 met pensioen gaan. We gaan de pensioneringsbrieven weer versturen. Je krijgt deze brief 6 maanden vóórdat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Als je de komende maanden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en nog geen brief hebt ontvangen, krijg je de pensioneringsbrief binnenkort alsnog.

Met pensioen gaan kan dit jaar dus wel, maar je kunt voorlopig géén gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van je pensioen op te nemen. In ieder geval niet vóór 1 januari 2024. 

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

 


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.