Nieuws

Gaat u scheiden en regelt u niets?

Bijna een derde van de mensen die gaan scheiden maakt geen afspraken over de verdeling van het pensioen.  Wie het tijdens zijn scheiding wel over pensioen heeft gehad, weet vaak niet wat de afspraken betekenen voor zijn of haar financiële situatie. Dat geldt voor 46% van de mensen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Scheiden en pensioen

Als u uit elkaar gaat, krijgen u en uw ex-partner recht op de helft van het opgebouwde ouderdomspensioen tijdens het huwelijk. Ook krijgen de ex-partners van elkaar het partnerpensioen dat tot dan toe is opgebouwd. Dit geldt bij:

  • echtscheiding
  • einde geregistreerd partnerschap en
  • scheiding van tafel en bed

Regelt u niets? En/of geeft u de afspraken (in het echtscheidingsconvenant) niet binnen twee jaar door aan het pensioenfonds? Dan moeten u en uw ex-partner de betaling van het pensioen aan elkaar onderling regelen. Dat gaat vaak mis. Soms zit er een lange tijd tussen de scheiding en de ingang van het pensioen.

Wilt u het goed regelen?

Lees meer over wat u kunt doen voor uw pensioen als u gaat scheiden. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag. Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.

De overheid werkt aan nieuwe regels rondom pensioen en scheiding. Meer hierover leest u in dit bericht.

 

 

 

 

 

 


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 9:00 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.