Nieuws

Oorlogsgeweld in Oekraïne

Wij zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen die door het oorlogsgeweld getroffen worden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en hopen op een snelle en vreedzame afloop.

De Russische inval in Rusland heeft naast de afschuwelijke gevolgen voor de bevolking in Oekraïne ook gevolgen voor de beleggingen voor je pensioen. Flexsecurity belegt wereldwijd en dus zit er ook een klein stukje aan Russische beleggingen in de portefeuille. Concreet betrof het eind januari beleggingen met een waarde van circa € 1,5 miljoen, verdeeld over beleggingen in Russische bedrijven en staatsleningen. Dit staat gelijk aan 0,3% van onze totale beleggingsportefeuille.

De waarde van deze beleggingen in Rusland is sinds het begin van de oorlog sterk gedaald. Verkopen is op dit moment onmogelijk en het bestuur beschouwt de waarde op dit moment op nul. Het meest waarschijnlijk is dat beleggingen in Russische ondernemingen en overheid permanent uit de beleggingsportefeuille zullen verdwijnen.

De gevolgen van de oorlog laten zich ook voelen op de aandelenbeurzen. Het is niet te voorspellen welke gevolgen de oorlog in bredere zin en op langere termijn op de economie zullen hebben. Het bestuur ziet geen aanleiding om het beleggingsbeleid aan te passen.

Experts denken dat als gevolg van de oorlog de kans op een cyberaanval is toegenomen. Daarom hebben wij de beveiliging van onze systemen opgevoerd. Zo beschermen we de gegevens van onze deelnemers nog beter.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.