Nieuws

Maart: de beste maand voor jouw geldzaken

Heb jij de blauwe envelop van de Belastingdienst ook al ontvangen? Vanaf 1 maart moeten we er weer aan geloven: de aangifte inkomstenbelasting. Als je dan toch bezig bent om je geldzaken op een rij te zetten… waarom check je dan niet meteen jouw pensioen? Wel zo handig.

Eén keer per jaar

Administratie is voor de meeste Nederlanders geen hobby. Maar elk jaar moeten we onze aangifte inkomstenbelasting invullen. Als je vóór 1 april aangifte doet, dan weet je vóór 1 juli of je geld terugkrijgt of moet bijbetalen. De meeste mensen grijpen dit moment aan om in maart al hun geldzaken op een rij te zetten. Herken je dit?

Als je toch bezig bent met geldzaken, check dan ook hoe jouw pensioen ervoor staat. Het is verstandig om dat zeker één keer per jaar te doen. Dat kan als je het Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds krijgt in mei/juni. Een ander goed moment is als je tóch al bezig bent met je administratie.

Check uw pensioen online

Het kost niet veel tijd. Er zijn een paar manieren om online je pensioen te checken:

  • Via onze website
    Ons fonds heeft toestemming gekregen om DigiD te gebruiken. Hiermee log je in op de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. Je ziet jouw actuele pensioencijfers en je kunt je pensioenzaken rechtstreeks met ons regelen. 
  • Via andere websites
    Heb je pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kun je met DigiD ook inloggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier zie je niet alleen hoeveel pensioen je krijgt van verschillende pensioenfondsen en verzekeraars, maar ook hoeveel AOW-pensioen je straks kunt verwachten van de overheid. Alleen pensioen dat je zelf bijspaart bij een bank of verzekeraar, zie je op deze website niet terug.

Je krijgt ook elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds met veel informatie over jouw pensioen bij ons fonds. Je ontvang van ons een e-mail en dan kun je het downloaden in Mijn Pensioencijfers. Oud-werknemers ontvingen dit overzicht tot 2019 elke 5 jaar. Vanaf dit jaar komt ook voor hen elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht beschikbaar in Mijn Pensioencijfers.

Meer weten?

Wil je een vraag stellen aan onze medewerkers? Dat kan ook. Stuur een e-mail of bel ons op. Tijdens kantooruren zijn we ook bereikbaar via de chat. Het bijbehorende venster vind je onder aan deze pagina. Wij helpen je graag.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 9:00 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.