Nieuws

Vakantie voor altijd! Wat heb je nodig voor je pensioen?

Vakantie… dat betekent meestal zelf je dag indelen. De ene dag helemaal niets en de andere dag iets actiefs. Als je met pensioen bent, kan dat ook. Maar weet je welke uitgaven daarbij horen? En of je dan uitkomt met jouw pensioen?

Denk nu al na over jouw pensioen

Eigenlijk kun je niet te vroeg beginnen met de voorbereiding van je pensioen. Want pensioen is investeren in de toekomst: hoe eerder je start, hoe beter het resultaat. Goed nieuws! Je bent al gestart met jouw inkomen voor later, want je bouwt al pensioen op bij ons fonds via je werkgever. Of je bouwde in het verleden pensioen op bij ons en liet dit bij ons staan.

Weet je wat je later wil doen? En welke uitgaven daarbij horen?

Wat je dagindeling later ook wordt, zorg dat je weet welke uitgaven hierbij horen. Vergelijk deze met jouw pensioeninkomsten. Kom je goed uit? Dan is er niks aan de hand. Maar misschien heb je meer nodig om al je plannen te kunnen uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Dan is het goed om nu al te kijken wat je daarvoor nodig hebt. Stel dat niet uit tot je 60 jaar bent. Begin eerder. Dat maakt de kans dat het allemaal lukt alleen maar groter! Maak alvast plannen voor je pensioen en kijk hoeveel geld je daarvoor nodig hebt.

Wat kun je nu al doen?

  1. Lees over de keuzemogelijkheden van jouw pensioen: bijvoorbeeld eerder met pensioen, een vaste of variabele uitkering of eerst een hoger en later een lager bedrag.
  2. Bekijk jouw pensioen. In Mijn Pensioencijfers zie je hoeveel pensioen je van ons fonds kunt verwachten op jouw pensioenleeftijd. Op mijnpensioenoverzicht.nl zie je een overzicht van jouw totale pensioen (ook van andere werkgevers) inclusief AOW. Inloggen op beide websites gaat veilig en snel via je DigiD.
  3. Bereken of je straks voldoende geld hebt voor jouw plannen. Er kan de komende jaren natuurlijk nog heel veel veranderen, zeker als je nog jong bent. Toch is het goed om nu al een idee te hebben van wat je wilt en wat er straks mogelijk is.

Extra sparen voor jouw pensioen

Heb je straks voldoende geld voor je pensioenplannen? Hartstikke goed! Kom je waarschijnlijk geld tekort? Er zijn voldoende mogelijkheden om te sparen voor extra pensioen. Dat kan niet bij ons fonds maar wel bij een bank of verzekeraar. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen.

Vragen?

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.