Nieuws

De premie in de basispensioenregeling gaat omhoog

Iedereen die bij Flexsecurity pensioenkapitaal opbouwt in de BasispensioenregelingHet Basispensioen geldt voor iedereen vanaf 21 jaar die tussen 0 en 60 weken actief is als flexwerker. krijgt per 1 januari 2023 te maken met een verandering. We verhogen namelijk de pensioenpremie. Hierdoor ga je in het Basispensioen aanmerkelijk meer pensioen opbouwen.

 

De premie wordt verhoogd

Voor de opbouw van je pensioenkapitaal betaalt jouw werkgever de volledige premie. Op dit moment ontvang je 4,2% van je pensioengrondslag als storting in je pensioenkapitaal. De pensioengrondslag is jouw salaris minus de franchise. De franchise is het deel van je salaris waarover je geen pensioen opbouwt. Dit omdat je later ook pensioen van de overheid ontvangt, je AOW.

Op grond van nieuwe afspraken in de cao gaat de premie die jouw werkgever voor jouw pensioen betaalt met ingang van 1 januari 2023 fors omhoog. Je ontvangt dan 7,3% van je pensioengrondslag als storting in je pensioenkapitaal. Dat is bijna 75% meer dan je nu ontvangt.

Net als nu betaal je ook in 2023 zelf geen eigen bijdrage voor het Basispensioen. De inhoud van de pensioenregeling blijft verder ongewijzigd.

Persoonlijke informatie

Jouw pensioenkapitaal bij Flexsecurity bekijk je in MijnPensioencijfers. Je logt hier veilig en snel in met je DigiD.

Iedereen die deelneemt aan het basispensioen ontvangt ook een persoonlijk bericht over deze wijziging.

Vragen?

Met vragen over jouw pensioen kun je bij onze klantenservice terecht.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.