Nieuws

Heb je ergens kort pensioen opgebouwd?

Heb je in het verleden ergens kort gewerkt? En dus ook kort pensioen opgebouwd? Dan is de kans groot dat je een ‘klein pensioen’ hebt. Dat is een pensioen van minder dan zo’n € 500 bruto per jaar. Pensioenfondsen dragen deze kleine pensioenen automatisch over als je van baan verandert.

Pensioenfondsen mogen sinds 2018 een klein pensioen (tot ruim € 500 bruto per jaar) automatisch overdragen. Dat gebeurt nadat je uit dienst bent gegaan. Het pensioen gaat dan naar je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Zo verhuist je pensioen met je mee als je van baan wisselt.

Klein pensioen van voor 2018 verhuist nu ook met je mee

Misschien heb je ook nog een klein pensioen staan dat je vóór 2018 hebt opgebouwd. Ook die kleine pensioenen gaan pensioenfondsen nu automatisch overdragen. Het voordeel is dat al je pensioen op één plaats komt te staan. Dat geeft je meer overzicht. En je hoeft er niets voor te doen.

Wat gaat er nu gebeuren?

In Nederland zijn er zo’n 2 miljoen kleine pensioenen. Het is niet mogelijk om die pensioenen allemaal tegelijk over te dragen. Er komt veel werk bij kijken. Pensioenfondsen en verzekeraars spreiden deze overdracht daarom over een periode van twee jaar. Dat gebeurt tussen april 2021 en april 2023.

Wat betekent dit voor jou?

Je hebt vroeger ergens anders pensioen opgebouwd (en bent nu bij ons fonds)

Log in op de nationale pensioenwebsite www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je hoeveel pensioen er voor jou is en waar dit nu staat. Is het bedrag lager dan € 503,24 bruto per jaar? Dan kan je oude pensioenfonds dit pensioen aan ons overdragen. (Let op: niet alle pensioenfondsen doen dit!) De waarde voegen we toe aan het pensioen dat je bij ons hebt opgebouwd. Je krijgt van ons bericht als wij het pensioen hebben ontvangen. Je hoeft niets te doen.

Je hebt vroeger bij ons fonds pensioen opgebouwd (en bent nu bij een ander fonds)

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Daar zie je hoeveel pensioen er voor jou is. Is het bedrag lager dan € 503,24 bruto per jaar? Dan dragen wij dit pensioen over aan het fonds waar je nu pensioen opbouwt. Waarschijnlijk gebeurt dat tussen april en augustus 2021.

Als wij jouw pensioen overdragen krijg je van ons bericht. Wij vertellen je hoeveel we overdragen en aan welke organisatie. Van je huidige pensioenfonds of verzekeraar ontvang je ook bericht als ze het pensioen ontvangen hebben.

Je bent uit dienst en bouwt geen pensioen (meer) op via je werk

Bouw je nu geen pensioen op via je werk? Dan blijft jouw pensioen gewoon bij ons staan. Je bent dat niet kwijt. We proberen het later nog eens. Wij nemen contact met je op zes maanden voordat je pensioen ingaat. Het kan zijn dat wij je aanbieden om het bedrag dan in één keer uit te betalen.

Meer informatie

Op deze website lees je meer over je pensioen als je nieuw in dienst komt of uit dienst gaat. Heb je hierover vragen? Neem contact op. Wij helpen je graag.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.