Nieuws

Inloggen op Mijn Pensioencijfers verandert vanaf 1 januari

Wij vinden het belangrijk dat jouw digitale gegevens goed beveiligd zijn. Daaraan stelt ook de overheid steeds hogere eisen.

Daarom verandert vanaf 1 januari 2019 de manier van inloggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Mijn Pensioencijfers is dé plek waar je al je pensioengegevens bij ons fonds kunt inzien en zelf je pensioenzaken kunt regelen.

Verandering geldt voor alle publieke online diensten

De nieuwe manier van inloggen geldt niet alleen voor Mijn Pensioencijfers, maar ook voor andere publieke online diensten, bijvoorbeeld van de Belastingdienst, gemeenten en zorgverzekeraars.

DigiD: inloggen in 2 stappen

Woon je in Nederland (of heb je een Nederlands paspoort) en beschik je over DigiD? Dan log je straks in 2 stappen in. Met je gebruikersnaam/wachtwoord en een tweede controle. Dit ziet er zo uit:

undefined

Je kiest zelf hoe die tweede controle plaatsvindt:

1. Een controle via sms

Je ontvangt dan per sms een code. Ook als je geen mobiele telefoon hebt, kun je gebruikmaken van deze sms-functie. Je kunt namelijk een gesproken sms-bericht ontvangen op je vaste telefoonnummer. In Mijn DigiD kun je deze functie instellen.

2. Inloggen met de DigiD app

Deze app download je op je smartphone of tablet. Hoe dit werkt, zie je in deze video.

Inloggen met een Europese elektronische identiteit (eIDAS) 

  • Heb je de Duitse nationaliteit, woon je buiten Nederland en kun je geen DigiD aanvragen? Dan kun je in de loop van 2019 veiliger inloggen met eIDAS.
  • Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Duitse? Dan kun je gewoon blijven inloggen met je klantnummer en wachtwoord.

Zodra de nieuwe inlogknop beschikbaar is, verandert de presentatie van het inlogscherm voor Mijn Pensioencijfers.

Veilig en wel

Wij zien je graag -veilig en wel- op Mijn Pensioencijfers. Heb je hierover vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag.


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.