Nieuws

Hoeveel pensioen heb jij? Lees je pensioenoverzicht!

Hoeveel pensioen heb ik? Dat is wat iedere deelnemer graag wil weten. Daarom ontvang je als deelnemer van ons fonds elk jaar een pensioenoverzicht waarop je ziet hoeveel pensioenkapitaal je hebt opgebouwd bij ons fonds. Dit overzicht (het UPO, kort voor Uniform Pensioenoverzicht) ziet er dit jaar anders uit. We leggen je graag uit waarom dat is, wat de overeenkomsten en verschillen zijn en waar je op moet letten.

Het Uniform Pensioenoverzicht is een persoonlijk overzicht van jouw pensioen bij ons pensioenfonds. Uit onderzoek bleek eerder dat veel mensen het pensioenoverzicht niet goed begrijpen. Daarom heeft de pensioenbranche het UPO in een nieuw jasje gestoken.

Wat is er anders?

De teksten zijn korter, de informatie is overzichtelijker, je ziet minder cijfers en er zijn plaatjes (iconen) opgenomen. Deze plaatjes herken je misschien. Ze staan sinds vorig jaar in de brieven die je van ons fonds krijgt als je nieuw in dienst komt en ook op de website. Daardoor wordt het makkelijker om meer informatie te vinden over een bepaald onderwerp.

Wat weet jij van je pensioenoverzicht? Doe de quiz!

Hoe zit het nou eigenlijk met dat pensioenoverzicht? Doe de quiz en leer in vijf minuten een aantal basisregels. Want zeg nou zelf, je wil straks toch ook nog een leuk leven hebben? Dan moet je daar nu alvast over nadenken. 


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.